shycat napisał(a):Twoja wiadomosc lekko mnie rozsmieszyla...
Cóż, chciałem ci pomóc, myślę sobie - protestuje, może się czegoś nauczę. Postanowiłem że spróbuję odtworzyć problem:
1. Nie umieściłaś kodu który pokazywał by łączenie, napisałem go sobie.
2. Nie podałaś strony na której problem występuje tylko
"jezeli kod jest wiekszy, pobierany jest tylko kawalek" – dobra wskazówka! Wybrałem
http://www.wp.pl. Około 140kB, dobrze wybrałem ? A jeszcze twój localhost

ale tam sobie protestować nie mogłem, mylę się ?
3. Odbieranie danych: hura, mam kawałek kodu metody:
void __fastcall TForm1::ClientSocket1Read(TObject *Sender, TCustomWinSocket *Socket) - niestety za mało, nie wiem jak dane są łączone (jak pisałem, testowałem - dane z
http://www.wp.pl przychodziły w 35 kawałkach). Odbieranie danych - musiałem napisać sobie sam.
4. Nie wiedziałem też jak sprawdzałaś ile danych zostało pobrano, niby trudno się pomylić, ale czasami i takie rzeczy się zdarzają. To też sobie napisałem.
5. Czas na testowanie – u mnie wszystko OK (cała strona znalazła się w Memo1).
Wniosek: błąd jest prawdopodobnie u ciebie w kodzie, nie mogłem lepiej sprawdzić, bo olałaś moje pytania/prośby (zbyt banalne/nudne? – wybacz). Dla twojej wiadomości jestem słabym "programistą" i nie jestem moderatorem.
shycat napisał(a):o jakim kawalku kodu mowisz, o procedurze dla buttonu, ktory wywoluje:
Socket->ReceiveText();
Wcześniej
Socket->ReceiveText(); umieściłaś w
ClientSocket1Read(TObject *Sender, TCustomWinSocket *Socket), to nie to samo. I jak można zrozumieć o ci chodzi ? A ty potrafisz czytać z zrozumieniem ? Prosiłem o kod który mógłbym przetestować, to czego nie podałaś wypisałem wyżej.
shycat napisał(a):co do adresu strony pisalam przeciez, ze problem wystepuje na roznych stronach JAK I ROWNIEZ NA LOCALHOSCIE, przy uzyciu lokalnego serwera czego chyba nie trudno sie domyslic ... podalam nawet kawalek kodu php
Ja prosiłem o adres aby sprawdzić czy kod który napisałem poradzi sobie z daną stroną. Nie prosiłem o kod php.
shycat napisał(a):jak nie masz nic do powiedzenia, co mogloby rozwiazac problem to nie pisz glupich postow.
Konkretnie które moje wypowiedzi były poza tematem/głupie ?
shycat napisał(a):.. to, ze jestes tu moderatorem to nie znaczy, ze jestes tu "Bogiem"...
Nie jestem moderatorem, na podstawie czego twierdzisz że czuję się tu "Bogiem"...